Боб яхния със свинско

Боб яхния със свинско3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Само като чуем боб със свинско и отсега си знаем, че на диетата ѝ е спукана работата"

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 гр.
  • свинско месо - 200 - 300 гр. шарено месо
  • моркови - 2бр. малки
  • лук - 1 глава средна
  • чушки - печени 3 - 4 бр.
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • универсална зеленчукова подправка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Има няколко варианта за обработка на боба, единият е стандартният - веднъж завира и се хвърля първата вода, другият е накисване от предната вечер, а един знам от майка ми - като заври се сваля от котлона и се сипва около 1-2 с.л. хлебна сода.

Оставя се за малко и после люспите направо падат, може да си поиграете да ги махнете всичките, а може и отгоре отгоре с няколко поредни изплаквания. Та както си изберете.

Загрявате олио, слагате накълцаното на парченца свинско и запържвате. Добавяте и предвърително накълцания лук и продължавате със запържването. След това добавяте боба и заливате с вода – за начало 1 л.

Така се добавя на няколко пъти докато уври бобът ви. Добавете 1 с.л. универсална зеленчукова подправка или сол и черен пипер на вкус.

Когато усетите, че му трябва още мъничко, добавяте нарязаните на колелца моркови и накълцаните чушки. Оставяте да си доуври и след това сваляте от котлона. Следете водата да не е твърде много, да е гъсто и без да добавяте брашно.

Правите си запръжка за яхнията със олио, брашно и червен пипер и добавяте при боба. За финал наръсвате отгоре щипка чубрица и бъркате.

Боб яхнията със свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако го изсипите в тава и го пъхнете във фурната докато остане на мазнина,ще си оближите пръстите!
20.01.2023 22:31
2
Анонимен
Анонимен
Боб с чубрица за пръв път правя.
Добавих малко джоджен и сух магданоз. Доволен съм!
11.01.2023 10:57
1
Потребител#268223
Потребител#268223
Ако сложите сол в началото на готвенето на боб - по-бързо ще сварите камъни :)
21.05.2021 13:01
2
AneliaStefanova
AneliaStefanova
Баба ми добавя чубрица и джоджен на боба и се получава страхотен вкус!
Иначе до преди време и на мен ми беше странно да се сложи чубрица на боб.
10.06.2020 05:22
1
1
Потребител#257679
Потребител#257679
Чубрица...на боб...и в същото време нито лист джоджен...
06.06.2020 07:45
1
Ирина Маринова
Ирина Маринова
Много ми харесва рецептата. Звучи много вкъсно.
07.09.2016 06:46
6
6