Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб яхния със свински уши

Боб яхния със свински уши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Боб яхния със свински уши
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Запазена марка на бабите, които знаят най-апетитните български ястия - Боб яхния със свински уши"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г сварен, от консерва
  • свински уши - 350 - 400 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 2 с.л. или на вкус
  • мента - 2 - 3 клонки, суха
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските уши и ги залейте с обилно количество вода. Сварете ги до пълна готовност - около 1 час и 20 минути. Наблюдавайте ги, за да доливате водичка, когато изври.

Накълцайте на ситно зеленчуците, без домата, и ги запържете на умерен огън в олиото с малко сол (за около 10 минути).

Настържете домата и след минутка-две сипете червения пипер. Рабъркайте за много кратко и налейте бульона от варенето на свинските уши.

Гответе около 30 минути и добавете ушите, нарязани на парченца. Сложете и боба, отцеждайки го от течността в буркана. Подправете със сол, джоджен и мента и по желание запечете ястието на фурна при 200 градуса температура, докато водичката поизври. Другият вариант е да задушите за кратко.

Поднесете яхнията с люти чушлета и подходяща салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах брашното кога се слага
12.11.2024 13:09
1
Покажи всички подкоментари