Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с мляко по украински

Печена тиква с мляко по украински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена тиква с мляко по украински
Снимка: Марина Норд
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг белена
  • захар - 3 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на малки парчета и се сварява във вода до омекване. Отцежда се.

Млякото се смесва със захарта и се разбърква, докато захарта не се разтвори напълно.

С млечната смес се залива тиквата и внимателно се разбърква. В тава, намазана с мазнина и поръсена с галета, се изсипва тиквата с млякото, поръсва се с останалата галета и се пече 45 минути на 200 градуса.

Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотен десерт! Сложих масло вместо олио около 50 грама. Стана много ароматна.
27.04.2016 19:19