Шоколадови пасти

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k4k6
Шоколадови пасти
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции15
"Знаете ли как се приготвят най-вкусните шоко пасти? Вижте тук и хапнете поне две за наше здраве"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете олиото, млякото и пресятото с бакпулвера брашно. Добавете и ароматите. Сместа се разделя на три части и се пекат три отделни блата* на 180 градуса /15-20 минути всеки.

Животинската сметана се разбива, към нея добавете заквасената сметана, млякото и шоколадът (разтопен, но не горещ). Разбъркайте внимателно, за да се усвоят добре всички съставки.

Поставете единия блат в разкопчаващ се ринг за торти. Сиропирайте със сок от компот и намажете с една част от крема. Покрийте с втория блат, сиропирайте и пак намажете с крем. Наредете парченца банани и покрийте с третия блат, сиропирайте.

Намажете с тънък слой крем и сложете в хладилника, докато приготвите глазурата.

Сложете водата, сметаната и захарта да се затоплят на котлона. След това добавете какаото и бъркайте, като не позволявате да завира, докато започне да се сгъстява. Свалете от котлона и прибавете желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Залейте пастите с охладената глазура и върнете в хладилника за няколко часа. Извадете, освободете от ринга и нарежете на пастички. Украсете по ваше желание и вкус.

*Форма с дължина 37 см и ширина 23 см.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: