Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг, заедно със захарта. Към тях прибавете един по един жълтъците.
Добавете разтопения шоколад, пресятото брашно и какаото. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Разделете получената смес на три части и изпечете три блата (в квадратна форма).
В касерола изсипете захарта и маслото. След като се карамелизира, налейте 100 мл загрята сметана.
Оставете да се охлади и го прибавете към 500 мл разбита сметана. Разбъркайте много добре. С получения крем намажете блатовете, отгоре загладете със сметана на тънък слой.
Направете ганаша, като загреете сметаната и прибавите шоколада. Бъркайте докато се разтопи. Оставете в хладилника за 30 минути и след това го разбийте на пухкав крем.
Нарежете пастите и ги украсете с ганаша.
Шоколадовите пасти с карамелен крем са готови.