Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Шоколадови пасти с карамелен крем

Шоколадови пасти с карамелен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадови пасти с карамелен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Тези пастички са изкушение, което разтуптява сърцата ни"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 130 г
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г черен
  • за крема
  • сметана - 600 мл, сладка
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 ч.л.
  • за ганаша
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците.

Белтъците разбийте на сняг, заедно със захарта. Към тях прибавете един по един жълтъците.

Добавете разтопения шоколад, пресятото брашно и какаото. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Разделете получената смес на три части и изпечете три блата (в квадратна форма).

В касерола изсипете захарта и маслото. След като се карамелизира, налейте 100 мл загрята сметана.

Оставете да се охлади и го прибавете към 500 мл разбита сметана. Разбъркайте много добре. С получения крем намажете блатовете, отгоре загладете със сметана на тънък слой.

Направете ганаша, като загреете сметаната и прибавите шоколада. Бъркайте докато се разтопи. Оставете в хладилника за 30 минути и след това го разбийте на пухкав крем.

Нарежете пастите и ги украсете с ганаша.

Шоколадовите пасти с карамелен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: