Вкусни милинки със сирене

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
13/01/2016
"Опасно вкусни милинки със сирене, които се изяждат още, докато са топли-топли "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 299
  • Преглеждания за месеца7715
  • Преглеждания за седмицата2525
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме закваска с маята, захарта, затопленото прясно мляко и 3 с.л. от брашното.

В дълбок съд пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, добавяме ½ с.л. от солта и олиото.

Замесваме меко тесто, което завиваме със стреч фолио и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто омесваме отново с малко брашно и от него оформяме малки топки.

Тавата, в която ще печем милинките, намазваме с олио и подреждаме топките в нея.

Оставяме да втаса за около 20 минути на топло.

Мажем милинките със смес от маста, натрошеното сирене, яйцето и 3 с.л. брашно.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталиа Петрова
Аз ги приготвих без свинската мас.
1
1