Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Затворена пица със сирена и прошуто

Затворена пица със сирена и прошуто

СветлаСветла
Чирак
6431717
Затворена пица със сирена и прошуто
Снимка: Светла
1 / 2
19/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Хич даже не е хубава, никак не ухае великолепно и изобщо няма да ви се прииска да я изядете цялата на един дъх и на де оставите за другите"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 400 грама
  • прошуто - 100 грама
  • филаделфия - 100 грама
  • скаморца - 50 грама
  • кашкавал - 50 грама
  • моцарела - 50 грама
  • домати - 1 брой
  • готварска - 50 мл
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточваме тестото и оставяме 4 см от края на тестото към средата за плънката, а в средата правим два кръста, приличащи на звезда с осем върха, и режем до 4-те см, които сме оставили.

За плънката - в една купа разбъркваме готварската сметана, филаделфията и настъргания кашкавал. Разнасяме плънката на оставените 4 см. Отгоре нареждаме моцарелата, скаморцата и прошутото. След това слагаме и доматите.

Завиваме 8-те върха към външния край на пицата. Отделяме жълтъка от белтъка и намазваме с жълтъка пицата.

Печем на 200 градуса на предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: