Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с кайма, завито в прошуто

Руло с кайма, завито в прошуто

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Руло с кайма, завито в прошуто
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Има много причини никога да не станем вегетарианци, а това руло е най-вкусната и основателна от тях"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • прошуто - 8 резена
  • кисели краставички - 3 бр.
  • маслини - 50 г (обезкостени)
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • За гарнитурата
  • паста - 300 г
  • печурки - 250 г
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 2 от яйцата. Омесваме каймата с другото яйце.

Нарязаните на ситно сварени яйца, краставички, маслини и подправките също добавяме към каймата.

С помощта на фолио оформяме соленото руло и го прехвърляме в тава.

Слагаме парченцата прошуто върху рулото. Печем в умерена фурна до готовност на каймата (около 25-30 мин). Поднасяме с гарнитура по избор.

В този случай, рулото е поднесено с паста, към която съм прибавила малко задушени печурки, сметана и мащерка.

Рулото с кайма, завито в прошуто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: