Начин на приготвяне
Маята се слага в 150 мл. хладка вода и се размива. Белтъкът и жълтъкът на яйцето се разделят. Жълтъкът се отделя в малка купичка. Белтъкът в голяма купа. Разбива се.
Към белтъка се добавят захарта, солта и олиото. Разбива се. Добавят се и останалата вода и маята.
Тестото се разбива с миксер с приставка за тесто. Брашното се пресява. Постепенно започва да се добавя брашно.
Добавя се брашно, докато стане малко по-гъсто от кексово тесто. Тестото се доомесва на ръка. Оставя се да втаса.
Когато увеличи обема си се разточва голям блат. Маслото се разтапя. Блатът се намазва с маслото. Навива се на руло. Нарязва се на малко рилца по около 5 см. Подготвя се намазнена тава.
Малките рулца се нареждат едно до друго, така че да се виждат образувалите се охлювчета. Оставя се да втаса отново.
Жълтъкът се разбива с малко олио и вода. Намзава се питката. Поръсва се със сусам. Пече се до готовност.