Начин на приготвяне
Месото се нарязва на четири дебели резена. Всеки резен се разрязва фино, така че да се получи нещо като джоб. Лукът се реже на ситно. Чесънът се изстисква през преса.
Чесънът, лукът, бялото вино и дафиновият лист се смесват и в тази смес се слага месото да се маринова за 8 часа в хладилник. Ананасът се нарязва на кубчета. Сушените сини сливи се накисват в топла вода, костилките се махат и една трета от плодовете се пасират. Добавят се половината кубчета ананас и се пасира отново.
Месото се отцежда от маринатата, месните джобове се пълнят с плодовото пюре. Беконът се реше на тънки ивици и всеки джоб се стяга леко с ивици бекон, които се слагат накръст. Фиксират се с клечки за зъби.
В тавичка се слага маринатата, отгоре се слага месото, покрива се с маслото и се пече 1 час и 15 минути на 200 градуса, като от време на време се полива със соса от печенето. Останалите сини сливи се слагат върху месото и отгоре се покрива с останалите кубчета ананас.
Пече се още 15 минути. Месото се премества в друг огнеупорен съд и се оставя във фурната. Сосът се смесва с една чаша вода, кипва се, добавя се сол, черен пипер и брашно и се загрява при непрекъснато бъркане. Месото се сервира, като се полива със соса.