Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Плодове фламбе по бразилски

Плодове фламбе по бразилски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Плодове фламбе по бразилски1 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • банани - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • портокалов сок - 200 мл
  • ананас - 1 бр.
  • малини - 2 ч.ч.
  • манго - 1 бр.
  • сладолед - 500 г
  • канела - ¼ ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • ром - 30 мл или коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Плодовете се почистват. Бананите се режат на кръгчета, ябълките, ананасът и мангото на големи кубчета. Малините се измиват и се отцеждат. Всички плодове се слагат в купа, поръсват се с канела и половината захар и се добавя сокът от лимона.

Маслото се разтопява на бавен огън, добавя се останалата захар и се карамелизира. След като се сгъсти, се добавя портокаловият сок и плодовете.

Задушават се 3 минути при непрекъснато бъркане. В 6 чинии се слага по малко сладолед. Плодовете се заливат с алкохол и се поднася запалена клечка кибрит. След като плодовете пламнат, сместа се разпределя в чиниите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: