Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъби

КристинаКристинаНовак64
13/01/2016
"Невероятно вкусни чушки, приготвени в духа на най-добрите вегегариански рецепти от Българската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 090
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр. печени или сушени
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва във вода, за да набъбне. Гъбите се почистват и нарязва на малки парченца.

Олио се загрява и гъбите и оризът се пържат, бъркайки се постоянно до готовност, след което се оставят леко да изстинат. През това време чушките се подготвят.

Ако са печени, се обелват, ако са сушени, се накисват за няколко минути във вода, за да омекнат.

Чушките внимателно се пълнят със сместа и се поставят в тава, намазнена с олио.

Пекат се на 180 градуса до готовност на чушките (около 30 мин.)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар