Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни бирени кюфтета

Сочни бирени кюфтета

Сочни бирени кюфтета
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Кой не обича кюфтенца? Още по-хубави са когато са приготвени по майсторска рецепта като тази"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес (свинско:телешко - 60:40)
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 3 щипки смляна
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • бира - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем ситно скълцайте кромида и почистената чушка. Объркайте с тях каймата в купа и добавете подправки на вкус и наситнен магданоз. Долейте бирата и омесете добре каймата. Оставете сместа да престои в хладилника за 1 ден, за да се смесят ароматите.

Тайната на бирените кюфтета е на следващия ден да смелите каймата отново в накрайник фуния с мелачката. Ако нямате мелачка за месо, просто омесете много добре отново.

От сместа оформете топчета, които се приплесват с навлажнени длани - дръжте до вас купичка с вода и малко оцет.

Така приготвените кюфтета изпечете от двете страни на силно загряна скара, която сте намазнили.

Гарнитурата към бирените кюфтета е по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: