Начин на приготвяне
Обезкостете бутчетата, като не махате кожата (може и да си купите готови пилешки пържоли), начукайте добре с чукче за месо и овкусете със сол и черен пипер.
Измийте спанак и подредете листата върху цялата повърхност на месото (ако ползвате спанак с по големи листа, първо леко ги задушете в малко масло). В единия край на пържолите сложете парчетата кашкавал и завийте на стегнато руло, като започнете от страната на кашкавала.
Завържете вретената с конец, сложете в тавата и полейте с малко олио. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната, покрити с алуминиево фолио. Когато месото се изпече, махнете фолиото и запечете, докато кожата стане хрупкава. Не препичайте месото, защото ще стане сухо.
Извадете от фурната, покрийте с фолио и оставете за 10-15 минути да почине, преди да го нарежете.
За пюрето почистете, измийте и нарежете картофите. Сварете ги в подсолена вода, после отцедете излишната вода и намачкайте. Прибавете маслото и млякото, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте добре.
За салатата измийте и почистете зеленчуците. Нарежете краставицата на полумесеци, копъра и магданоза- на дребно, а спанака оставете на цели листа. Овкусете със сол, олио и лимонов сок.
Сервирайте ястието, като в чиния направите подложка от пюрето и върху него сложите нарязаното под ъгъл вретено и гарнирате със салатата.