Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло Зимна приказка

Пандишпаново руло Зимна приказка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пандишпаново руло Зимна приказка
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Готови ли сте да ви разкажем поредната кулинарна приказка, която вие после да разкажете на семейство, близки и познати?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 110 г
  • нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 ч.л.
  • за крема
  • шоколадов крем - 1 пакетче без варене на д - р Йоткер (около 80 г)
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • шоколад - 100 г
  • ром - 1 ч.л.
  • цитрусови корички - 20 г захаросани
  • портокалови кори - 20 г от сладко
  • шоколадови пръчици - 1 пакетче (10 г)
  • сметана - 50 мл течна
  • сметана - 2 с.л заквасена
  • портокалов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата със захарта. Към тях прибавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.

Застелете тава (от печката) с хартия за печене. Изсипете сместа и загладете. Печете на 180 градуса за 15 минути.

Извадете и заедно с хартията го завийте на сладко руло. Оставете да се охлади.

През това време направете крема според указанието.

Към него прибавете разтопения шоколад и желатина (предварително накиснат в малко вода и след това разтопен за кратко в микровълновата) и рома. Разбъркайте добре. Оставете крема за 5 минути в хладилника.

Развийте рулото, сиропирайте го леко с портокалов сок. Намажете с крема. Поръсете с цитрусовите и портокаловите корички и шоколадовите пръчици. Завийте на стегнато руло.

Намажете рулото с разбитите сметани. Украсете по желание.

Аз съм го намазала с фарситура Брюле (оцветена в зелено) и украсила с фондан.

Пандишпановото руло Зимна приказка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Рулото стана много сочно и ароматно!В момента се наслаждавам на вкусно парченце със следобедната ми доза кафе.
14.01.2016 15:48
1