Начин на приготвяне
Ползвам 2 кофички плодово мляко на Верея с горски плодове (в случая 2х290 г), тъй като съдържа парченца горски плодове.
Бисквитите се смилат на ситно. Маслото се разтопява. Във форма за торта се изсипват бисквитите и маслото и се смесват до получаване на блат. Притискат се към дъното на формата и се изравнява.
Млеката и сметаната се изсипват в дълбока купа. Разбиват се до втвърдяване на сметаната.
Прибавя се постепенно пудрата захар и сладкарската боя (слага се толкова, колкото наситена желаете да бъде тортата). Ако е сезонът на горските плодове и имате налични, може да се добавят към сместа.
Желатинът (10 г) се разтваря в 50 мл вода. Оставя се да набъбне. Разтваря се на водна баня и се прибавя към затопленото мляко.
Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Украсява се по желание. Поръсих с бял шоколад, перли. От фондана направих цветенца. Останалата сметана се разбива и се смесва със зелена сладкарска боя. Шприцова се около тортата.
Забележка: Според мен няма смисъл от белия шоколад, но това го установих после. Въпрос на вкус.