Картофени кюфтенца с броколи

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
151
451
150
239
1
14/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 296
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите обелени и цели в подсолена вода и ги оставяме да изстинат.

В завряла подсолена вода пускаме броколите за 4-5 минути и ги вадим.

Нарязваме лука на ситно и разбиваме 3-те яйца.

Когато картофите вече не са горещи, ги намачкваме.

Накъсваме с ръце броколите и ги добавяме заедно с останалите продукти (лук, яйца, натрошеното сирене) към картофите.

Слагаме галета за сгъстяване и подправяме до получаване на желания вкус.

В една по-дълбока чиния разбиваме останалите три яйца, а в друга (плитка) сипваме галетата.

От картофената смес оформяме топчета, потапяме в яйцето, овалваме в галетата и подреждаме в тава на хартия за печене. Капваме малко олио на всяко кюфтенце.

Печем на 200 градуса около 30 минути.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар