Начин на приготвяне
Сваряваме картофите обелени и цели в подсолена вода и ги оставяме да изстинат.
В завряла подсолена вода пускаме броколите за 4-5 минути и ги вадим.
Нарязваме лука на ситно и разбиваме 3-те яйца.
Когато картофите вече не са горещи, ги намачкваме.
Накъсваме с ръце броколите и ги добавяме заедно с останалите продукти (лук, яйца, натрошеното сирене) към картофите.
Слагаме галета за сгъстяване и подправяме до получаване на желания вкус.
В една по-дълбока чиния разбиваме останалите три яйца, а в друга (плитка) сипваме галетата.
От картофената смес оформяме топчета, потапяме в яйцето, овалваме в галетата и подреждаме в тава на хартия за печене. Капваме малко олио на всяко кюфтенце.
Печем на 200 градуса около 30 минути.