Шишчета Чимичури

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
16/01/2016
"Майсторите така правят - уж дават една рецепта, но вие получавате две - хем за шишчета, хем за вкусен сос Чимичури "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-15 шишчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дървени шишчета във вода за 10 минути.

С помощта на кухненски робот или пасатор смесете всички продукти за соса до получаване на еднородна смес. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете толкова зехтин, колкото е необходимо за да се получи гладка смес.

Нарежете месото, чушките, лукът и портокалите на хапки и подредете на шиш като ги редувате, на върха забучете по едно чери доматче. Овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете на грил или фурна до готовност на месото - ако е пилешко по около 10 минути от всяка страна. За свинското ви трябва малко повече време.

Внимавайте да не прегорите заленчуците.

Сервирайте с вече приготвен и изстуден сос Чимичури.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар