Шишчета Чимичури

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Шишчета Чимичури2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Майсторите така правят - уж дават една рецепта, но вие получавате две - хем за шишчета, хем за вкусен сос Чимичури"

Необходими Продукти

  • За соса
  • босилек - 1/2 ч.ч. пресни леиста
  • кориандър - 1/2 ч.ч. свеж
  • магданоз - 1/2 ч.ч. пресен
  • винен оцет - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • За шишчетата
  • червен лук - 2 глави
  • чушки - 2 червени или зелени
  • портокали - 2 бр.
  • чушки - 2 жълти
  • пилешко - 1 кг или свинско
  • чери домати - няколко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дървени шишчета във вода за 10 минути.

С помощта на кухненски робот или пасатор смесете всички продукти за соса до получаване на еднородна смес. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете толкова зехтин, колкото е необходимо за да се получи гладка смес.

Нарежете месото, чушките, лукът и портокалите на хапки и подредете на шишчета, като ги редувате, на върха забучете по едно чери доматче. Овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете на грил или фурна до готовност на месото - ако е пилешко по около 10 минути от всяка страна. За свинското ви трябва малко повече време.

Внимавайте да не прегорите заленчуците.

Сервирайте с вече приготвен и изстуден сос Чимичури.

Шишчетата Чимичури са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: