Кростата със смокини

17/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, бакпулвера, ванилията, яйцата, нарязаното студено масло и захарта. Замесете гладко тесто, което се завива във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

Извадете тестото и отделете топче, което се разточва и от него се изрязват звездички и сърца за украса на сладкиша.

Останалата част от тестото се разточва върху набрашнена повърхност, като размерът трябва да е по-голям от тавата – 26 см.

Прехвърлете разточената кора с точилката в намаслена тава, като оформите стенички. Отцедете плодовете от сладкото и ги нарежете на парченца.

Набодете дъното с вилица, сипете отгоре сладкото и украсете с изрязаните сърца и звезди.

Изпечете в загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути. Извадете, охладете и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Това е много сполучлива рецепта ,приготвена със смокини които са полезни за сърцето ,но може да се направи и със друго сладко А с украсата на сърца и звездички е идеално предложение за идващи празници
1
0