Сърнели с ориз

Русиана МихайловаРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
16/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1.5 ч.ч
  • лук - 1 глава
  • сърнели - 5 - 6 бр. нарязани на едро
  • масло - 1.5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 - 2 стръкчета пресен
  • вода - 5 - 6 ч.ч или гъбен бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото. Добавете предварително измитите и добре подсушени гъби.

Разбъркайте и след 2-3 минути прибавете и ориза. Овкусете със сол и черен пипер.

Налейте водата и оставете ястието да къкри на тих огън, като от време на време разбърквате.

Поднесете ястието топло, като го поръсите със скълцан магданоз. По желание гарнирайте с кисело мляко. Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар