Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния с картофи, воденички и месо

Яхния с картофи, воденички и месо

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Яхния с картофи, воденички и месо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки, небелени
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • воденички - 400 г пилешки
  • месо - 300 - 400г (пилешко или свинско - по избор)
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка, пресен
  • керевиз - 1 - 2 листенца
  • вода - около 1 литър
  • олио - 2 - 3 с.л. за запръжка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме предварително сварените воденички. Наситняваме лука и го задушаваме в олио, след което добавяме скълцаните чушка, морков и домати. Разбъркваме и към тази смес прибавяме воденичките и надребненото месо.

Слагат се и нарязаните на ситно картофи. Продуктите се размесват и се наливат доматеното пюре и виното. Овкусява се с подправки и яденето се оставя да ври на тих огън 45 минути.

Малко преди да се отстрани от котлона, от яхнията се вадят няколко сварени картофчета и се смачкват. Капва им се малко вода и полученото пюре се слага яхнията, да направи соса по-плътен. Поднасяме ястието с пресен магданоз и керевиз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: