Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Лучена яхния с пилешки воденички

Лучена яхния с пилешки воденички

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Лучена яхния с пилешки воденички
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
27/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"На печката тихо къкри тази вкусотия и скоро масата ще бъде подредена."

Необходими Продукти

  • лук - 500 г
  • пилешки воденички - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 с.л. консерва
  • гъби - 100 - 150 г
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 с.л. за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички се сваряват в подсолена вода. Лука се нарязва на полумесеци.

Морковът - на едри кубчета. Гъбите се почистват и се нарязват на филийки.

Олиото се загрява в тенджера и лук, морков и гъбите се запържва 5-10 мин.

Добавят се сварените воденички.

След малко се поръсва червения пипер и се разбърква. Налива се част от бульона.

Остава се да къкри на слаб огън, докато омекнат зеленчуците.

Добавят се доматите и домашната яхнийка се вари още 10 мин. Ръсят се подправките.

Брашното се разрежда с малко вода и се прибавя към лучената яхния.

След 1-2 мин се сваля от огъня и се поръсва с нарязан магданоз.

Лучена яхния с пилешки воденички за любителите на пилешки дреболийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: