Начин на приготвяне
Пилешките воденички се сваряват в подсолена вода. Лука се нарязва на полумесеци.
Морковът - на едри кубчета. Гъбите се почистват и се нарязват на филийки.
Олиото се загрява в тенджера и лук, морков и гъбите се запържва 5-10 мин.
Добавят се сварените воденички.
След малко се поръсва червения пипер и се разбърква. Налива се част от бульона.
Остава се да къкри на слаб огън, докато омекнат зеленчуците.
Добавят се доматите и домашната яхнийка се вари още 10 мин. Ръсят се подправките.
Брашното се разрежда с малко вода и се прибавя към лучената яхния.
След 1-2 мин се сваля от огъня и се поръсва с нарязан магданоз.
Лучена яхния с пилешки воденички за любителите на пилешки дреболийки.