Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме първите с 1/3 от захарта. С останалата захар разбиваме белтъците и добавяме поетапно жълтъците, брашното и бакпулвера.
Разбъркваме добре и прехвърляме в правоъгълна тавичка. Печем на 180 градуса. Готовият блат вадим и оставяме да се охлади.
През това време разбиваме маслото и прибавяме първо пудрата захар, а после и нес кафето, което сме разтворили в 1/2 с.л. вода.
След силно разбиване заделяме малко от крема, а с останалата покриваме блата. Завиваме го на руло и го покриваме с останалия крем. Прибираме на хладно за около 120 минути.
През това време правим ганаша. Поставяме сметаната на котлона и преди да е завряла, пускаме в нея шоколада. Махаме от огъня и бъркаме до хомогенност. Когато се охлади малко, пъхване крема в хладилника да се постегне, но не прекалено.
С получения ганаш мажем рулото и с помощта на вилица правим вертикални чертички. После част от сладкиша може да се разреже под ъгъл и да се оформи като клон на дърво.