Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в купа и леко ги разбийте с помощта на бъркалка.
Добавете олиото, меда, канелата и джинджифила. Разбъркайте.
Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавяйте на порции към течните съставки.
Разбъркайте с лъжица, след което замесете меко тесто.
Ако е необходимо, прибавете още брашно до омесването на нелепнещо тесто.
Увийте го в найлоново фолио и го охладете.
Разточете част от тестото/другото стои в хладилник/ и с помощта на формичка, изрежете звездички.
Застелете дъното на тава за печене с хартия за печене.
Наредете сладките звездички.
Загрейте фурната до 180 °C.
Изпечете коледните сладки.
Процедирайте така, до използване на тестото за нашите меденки.
Направете глазура за белите сладки, като разтопите шоколада и маслото на водна баня.
Поръсете с цветните захарни топчета медените звездички с поръска.
Да ви е сладко!