Задушени пилешки дробчета

ЕфросияЕфросия
Джедай
45
4
1
13/01/2020
"Брей само какви имена им измислят на тези мезета за бира!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 197
  • Преглеждания за месеца947
  • Преглеждания за седмицата232
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата в млякото, след което ги отцедете. Задушете в част от мазнината нарязания на филийки лук до омекване. Прибавете нарязаните дробчета, оваляни в брашното, и разбъркайте добре.

Чушките нарежете на тънки ленти, а доматите настържете на ренде. Задушете в останалата мазнина пиперките, доматите и червения пипер.

Прибавете ги към дробчетата и залейте с малко гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и задушавайте на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Задушените пилешки дробчета поднесете с чаша вино или бира. Чудесно бирено мезе са!

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мики
Мики
30.09.2012 08:09
Пил. дрочета с мляко?!?! Не бих казала.... Че и брашно, без тези две съставки си стават класически пилешки дробчета...
0
0