Класически винен кебап

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6414k1
Класически винен кебап
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 7
19/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"От класическия винен кебап задължително се хапват поне по две порции - защото е страхотен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шол
  • лук - 80 г
  • олио - 30 мл
  • масло - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото с лука.

Готви се до редуцирането на водата от лука. Прибавят се червен пипер, разреденото доматено пюре и половината вино.

Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с малко горещ бульон или вода. Щом омекне месото, се слагат останалото вино, дафиновият лист, зърната пипер и запърженото в маслото брашно.

Тенджерата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовността на месото.

Виненият кебап се сервират със ориз, задушен в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: