Класически винен кебап

Класически винен кебап2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"От класическия винен кебап задължително се хапват поне по две порции - защото е страхотен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шол
  • лук - 80 г
  • олио - 30 мл
  • масло - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото с лука.

Готви се до редуцирането на водата от лука. Прибавят се червен пипер, разреденото доматено пюре и половината вино.

Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с малко горещ бульон или вода. Щом омекне месото, се слагат останалото вино, дафиновият лист, зърната пипер и запърженото в маслото брашно.

Тенджерата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовността на месото.

Виненият кебап се сервират със ориз, задушен в масло.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за тас кебап или друсан кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана много вкусно, разкошен винен кебап
07.11.2024 17:11
Анонимен
Анонимен
това е класическия кебап за мен, точно като от едно време. Задължително ще го приготвя
25.04.2023 11:31
12
2
Анонимен
Анонимен
Аз досега за кебап, който се досготвя на фурна, не бях чувала. Честно. Ако го правиш в гювеч, ако ще го слагаш в гювечета...да. Каква е идеята да го довършвам в тенджера във фурната? С какво променя това ястието? Аз и прабаба си помня, как го приготвя, никога не го е слагала във фурна. Явно, според региона се готви по различен начин. Това обаче не означава, че рецептата е класическа.
07.10.2024 11:45
10
Анонимен
Анонимен
А за брашното нищо не се споменава в инструкциите за приготвяне
20.01.2024 20:53
1
2
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Рецептата е успешна. Ястието стана много вкусно.
28.05.2023 13:13
4
Анонимен
Анонимен
Това че ти не си чувала за такива тенджери, не означава, че няма. Аз използвам такава и ми е супер удобно. От котлона - във фурната!
21.11.2022 17:48
9
3
Анонимен
Анонимен
Досега тенджера във фурна не бях чувала.Има си съдове за фурна,гювечета и какви ли не,а тенджерите с дръжки и капаци от всякакъв материал като ти се разтопят във фурната сещай се какво става.
05.02.2022 10:52
14
20
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Стана чудесно!
18.01.2022 15:56
2
1
Анонимен
Анонимен
По проста рецепта от тази няма,
23.10.2021 13:24
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Татьяна Балова
Татьяна Балова
Точно това ще сготвя днес!
28.01.2016 09:09
10
3
1
Покажи всички подкоментари