Пилешка яхния със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
02/04/2011
"Целта на яхниите е да сгряват, да насищат и да са много вкусни, а тази яхния не само е постигнала целта, но и я е задминала!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 897
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета с подправки и ги оставете да престоят за 10 минути. Загрейте мазнина в голяма тенджера и изпържете пилешкото от двете страни до лек загар.

Извадете месото, при нужда добавете още малко мазнина и запържете нарязания лук, добавете после морковите, чушките на дребни парчета. Щом омекнат изсипете доматеното пюре.

Изчакайте да заври и изсипете целите малки картофчета (ако са прекалено големи, предварително ги разрежете). Долейте 1-2 ч.ч.гореща вода и прибавете пилешкото месо. Оставете да къкри до готовност на картофите и докато течността се поизпари.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и чубрица.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
12.05.2013 17:50
А царевицата кога се слага?
2
1
Дими
Дими
24.09.2012 11:12
не, запържват се сурови
0
0
Анастасия
Анастасия
24.09.2012 10:45
пилешкото сварява ли се преди това?
1
0