Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе и го нарежете на едри парчета. Сложете ги в тавичка и ги поръсете със зеленчукова пикантина или каквато подправка обичате. Добавете 2–3 с.л.олио и около 500 мл вода.
Сложете тавичката във фурната за около 60 минути на 200 градуса. През това време обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета.
Почистете лука, чесъна и морковите, измийте ги и ги нарежете на дребни парчета.
В тиган сгорещете 3–4 с.л.олио и добавете лука и чесъна. Задушавайте 1–2 минути и прибавете брашното, морковите и доматите. След 2–3 минути прибавете отцедения от водата бланширан грах и нарязаните картофи.
Поръсете с червен пипер, добавете дафинов лист и сол на вкус. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тавичката при пилешкото филе.
Разпределете равномерно и добавете още около 500 мл топла вода. Върнете тавичката обратно във фурната и гответе яхнията още около 45–50 минути.
Пилешката яхния със зеленчуци на фурна е готова.