Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния със зеленчуци на фурна

Пилешка яхния със зеленчуци на фурна

Пилешка яхния със зеленчуци на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"След всички тежки и сложни манджи душата ни беше зажадняла за една такава вкусна пилешка яхния"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 с.л. от консерва
  • грах - 1 консерва
  • картофи - 6 бр.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.зеленчукова пикантина
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • вода - 1 литър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе и го нарежете на едри парчета. Сложете ги в тавичка и ги поръсете със зеленчукова пикантина или каквато подправка обичате. Добавете 2–3 с.л.олио и около 500 мл вода.

Сложете тавичката във фурната за около 60 минути на 200 градуса. През това време обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета.

Почистете лука, чесъна и морковите, измийте ги и ги нарежете на дребни парчета.

В тиган сгорещете 3–4 с.л.олио и добавете лука и чесъна. Задушавайте 1–2 минути и прибавете брашното, морковите и доматите. След 2–3 минути прибавете отцедения от водата бланширан грах и нарязаните картофи.

Поръсете с червен пипер, добавете дафинов лист и сол на вкус. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тавичката при пилешкото филе.

Разпределете равномерно и добавете още около 500 мл топла вода. Върнете тавичката обратно във фурната и гответе яхнията още около 45–50 минути.

Пилешката яхния със зеленчуци на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: