Начин на приготвяне
Замесваме тесто от продуктите и оставяме на топло да втаса.
Плънката за пицата приготвяме, като белим патладжана, нарязваме, посоляваме и заливаме с вода да се отдели горчивия сок. Нарязваме 1 глава лук.
Отцеждаме патладжана от водата, измиваме и заедно с лука задушаваме в зехтин и малко вода до омекване. Прибавяме маслини, черен пипер, сол, лют червен пипер, розмарин и оставяме плънката да се охлади.
Втасалото тесто разделяме на 3 топки и разточваме леко от всяка кръгла кора. Намазваме всяка половина с по 1 суп. лъж. лютеница, като оставяме по ръба около 1 или 2 см. Слагаме от плънката, намазваме ръбчето с яйце и прегъваме.
Притискаме ръбчетата, за да се слепнат и да не изтече плънката при печене. Намазваме отгоре всяка пица с разбито яйце.
Печем до готовност на 180 градуса фурна.