Бели патладжани с пълнеж

Бели патладжани с пълнеж
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Разкошно предложение за пълнени бели патладжани, от което ще се възползваме на минутата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 - 6 бр. /малки, бели/
  • кайма - 250 г
  • ориз
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • лук - 1 глава средно голяма
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • бял пипер
  • домати - 1 бр. средно голям
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и отрежете капачетата. Издълбайте ги с помощта на лъжица.

Посолете ги и ги оставете за около 20 минути, за да се оттече горчивината. През това време обелете лука и домата, почистете морковите и нарежете на ситно.

Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Добавете нарязаните моркови, домат, лук и вътрешността от патладжаните. Гответе, докато зеленчуците омекнат.

Измийте ориза и го прибавете към зеленчуците. При непрекъснато бъркане гответе докато оризът се избистри.

Прибавете каймата, като я размийте предварително в малко вода. Продължете да разбърквате, докато каймата промени цвета си. Овкусете плънката със сол и бял пипер.

Готовите патладжани изплакнете с чиста вода и подсушете. Запържете ги в сгорещено олио от всички страни. Напълнете патладжаните с плънка.

На дъното на подходяща тенджера с капак, сложете от остатъка от плънката. Долейте 1 ч.ч. хладка вода. Наредете патладжанчетата.

Сложете капак на тенджерата и изпечете в загрята фурна докато оризът поеме течността, а пълнените патладжани се изпекат и омекнат.

Белите патладжани с пълнеж са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: