Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с патладжани и домати

Пица с патладжани и домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пица с патладжани и домати1 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 пица(30 см)

Необходими Продукти

  • Тесто
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • домати - 150 г, от консерва
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • патладжани - 1 бр., нарязан на тънки филийки по дължина
  • брашно - 1/3 ч.ч. (50 г), обикновено
  • зехтин - 1 ч.ч. (250 мл)
  • сирене - 1 ч.ч. (125 г), Рикота, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото (разтваряте маята във водата и каро шупне, смесвате с брашното), се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало, се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене. Доматите, зехтинът, риганът, солта и пиперът се смесват. Тестото се покрива с получената смес. В същото време се пържат патладжаните, като се овалят първо в брашно, а след това се изцеждат. Слагат се върху пицата.

Пече се около 20 минути - докато стане златистокафяво. Пицата се изважда от фурната и се поръсва със сиренето, докато е гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: