Начин на приготвяне
Сваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато това стане го прецеждаме два пъти, за да може да стане по-светъл.
Нарязваме свареното месо на ситно, карфиола го накъсваме на розички, морковите нарязваме на колелца, а гъбите на ивички. Взимаме кексова форма и я потапяме в студена вода. След това на дъното и нареждаме твърдо сварените яйца, нарязани на колелца.
Отгоре слагаме малко месо, а върху него слагаме морковите, гъбите и карфиола и завършваме с месо. В 2 ч.ч. от прецедения бульон слагаме накиснатия на водна баня желатин и с него заливаме месото и зеленчуците.
След като изстине всичко слагаме кексовата форма в хладилник да стои за 3-4 часа. Преди да поднесем слагаме кексовата форма за секунди в гореща вода и обръщаме върху поднос. Украсяваме ястието с магданоз и кисели краставички.