Готвена мусака

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме.

Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон.

Варим мусаката, докато остане почти на мазнина.

Намаляваме силата на котлона и изливаме върху мусаката смесените яйце, кисело мляко и брашно. Похлупваме с капак, докато яйцата се стегнат.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Благоева
Аз правя запръжката, след което я смесвам с картофите и ги варя малко на котлон, после в тава ги изсипвам и ги заливам. :) Но както и да я направим мусаката си е мусака - все е хубава :)
1
0
Ирина Андреева Jolie
Аз я правя точно обратно,първо запържвам каймата,слес това към нея лук,морков и чушка.Смествам с картофите в тавичка и вода и готвя,след това добавям доматите и после заливката :) Изглежда много апетитно на снимката :) Браво!
1
0