Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Френска марината за дивеч

Френска марината за дивеч

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска марината за дивеч2 / 2
02/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • карамфилче - 10 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • ким - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамфилчетата се набождат в лука. Чесънът се обелва, но не се реже. Морковите се обелват, без да се режат.

Една чаша вода се смесва с бялото и червеното вино, оцета, лука, морковите, черния пипер, дафиновия лист и чесъна.

Добавя се ким и всички се разбърква. След това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.

Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: