Паеля със сепия

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
20/01/2016
"Това не е просто паеля, това е открит майсторски клас по приготвяне на истински специалитет от Испанската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо972
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Паеля

Начин на приготвяне

Сепията се пуска във вряла вода за 2 секунди, вади се и се почиства от ципите. В зехтина се пържат първо сепиите, после калмарите, след това скаридите, като всяка порция се пържи по 2 минути и продуктите се вадят, да се отцедят от излишната мазнина.

В същата мазнина се запържва оризът, докато се изцъкли - за около 2 минути. Добавя се гореща вода, така че да остане два пръста над ориза, котлонът се намалява и оризът се оставя да къкри.

След като водата понамалее, се добавят калмарите, сепиите и скаридите.

Чушката се нарязва на тънки ивички и се добавя към сместа. Добавя се солта, черният и белият пипер и кориандърът и всичко се разбърква внимателно.

Паелята се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и украсена с резени лимон.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
5 бр сепия?? Има сепии големи колкото яйце, както и има сепии много по -големи от по 40-50 см. Мисля, че по -удачно би било да напишете грамажа. Благодаря.
0
0