Начин на приготвяне
Сепията се пуска във вряла вода за 2 секунди, вади се и се почиства от ципите. В зехтина се пържат първо сепиите, после калмарите, след това скаридите, като всяка порция се пържи по 2 минути и продуктите се вадят, да се отцедят от излишната мазнина.
В същата мазнина се запържва оризът, докато се изцъкли - за около 2 минути. Добавя се гореща вода, така че да остане два пръста над ориза, котлонът се намалява и оризът се оставя да къкри.
След като водата понамалее, се добавят калмарите, сепиите и скаридите.
Чушката се нарязва на тънки ивички и се добавя към сместа. Добавя се солта, черният и белият пипер и кориандърът и всичко се разбърква внимателно.
Паелята се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и украсена с резени лимон.
Коментари