Начин на приготвяне
Почистете сепията от ципата, която я обвива, и окото в основата на пипалата. Сварете я за 30 минути заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер.
Ако е по-дебела, опитайте дали е крехка и ако трябва продължете още малко варенето. Отцедете добре и я подсушете. Нарежете на парченца.
Запечете за кратко скаридите от всяка страна и ако са по-големички накълцайте на парченца. Нарежете и марулята на ситно.
В купа смесете царевицата от консерва с магданоза, марулята, портокаловия сок и рулцата от раци, нарязани на едносантиметрови парчета.
Щом сепията и скаридите са добре охладени прибавете и тях и разбъркайте със майонезата и айолито, добавете си сол на вкус и малко черен пипер.
Сервирайте салатата красиво оформена от ринг и украсете с парченца портокал и балсамова редукция.
Поднесете охладена на празничната трапеза.