Крем карамелен кекс с козунак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
Крем карамелен кекс с козунак
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Един малко по-нестандартен, но много по-вкусен домашен кекс с козунак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунакът се нарязва на парчета. На дъното на кексова форма наредете половината.

Отгоре поръсете със стафидите и покрийте с другата част от козунака.

Разбийте яйцата със захарта, прясното мляко и ванилията. С тази смес залейте козунака.

Печете на 160-180 градуса за около 40-45 минути.

След като се охлади, го обърнете в подходяща чиния.

Направете глазурата, като разтопите маслото, захарта и какаото.

Залейте сладкиша с глазурата и по желание поръсете с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: