Пролетни рулца от тиквички и див лук

20/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 761
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се по-млади тиквички /ако са по-големи, може да се обелят, но не е задължително/. С картофобелачка всяка тиквичка се нарязва по дължина на тънки ленти.

В подходящ съд се намачква сиренето, добавят се разбити яйца. Сместа се разбърква добре, добавят се ситно нарязани копър, магданоз и див лук /малко от зелените подправки се оставя настрани/.

Във всяка лентичка от тиквичка в единия край се слага от сирено-яйчната смес /около 1 ч.л./ и се завива внимателно на ролце, но така че да не се пречупи.

Така приготвените ролца се нареждат плътно едно до друго в тава, която е предварително намазнена. Отгоре се поръсва с олио, добавя се малко вода и останалата част от копъра, магданоза и дивия лук.

Рецептата е много лесна. Вкусна е не само топла, но и като изстине – много е свежа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар