Начин на приготвяне
За блата:
Пресявате брашнотоо в по-дълбока купа и правите кладенче в средата. Слагате жълтъка и нарязвате кравето масло на кубчета.
Започвате да месите и когато стане ронливо тесто, прибавяте 6 лъжици вода.
Месите няколко минути - до получаване на стегнато и добре оформено тесто, което не се лепи по пръстите Ви. Ако тестото е лепкаво, прибавете малко брашно и помесете още малко. Прибирате полученото тесто в хладилника за 15 минути.
За плънката:
Настъргвате тиквичките и ги посолявате, след изтичането на водата от тях ги изцеждате и слагате в друга купа.
Към тях прибавяте 3-те яйца, пресния копър и останалите продукти. Бъркате до получаване на хомогенна смес, след което вадите тестото от хладилника, разточвате го с помощта на точилка и изрязвате с чаша кръгчета, които поставяте във хартиени формички за мъфини и съответно всяка формичка в тавичката за мъфини.
Уверявате се, че слагате еднакво количество от получената смес във формичките за вашите кишове.
Печете на предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.
Дозата е достатъчна за 30 мини пролетни кишчета с тиквички и див лук.