Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Пролетни кишчета с тиквички и див лук

Пролетни кишчета с тиквички и див лук

Пролетни кишчета с тиквички и див лук
Снимка: Боян Кирилов
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
30
"Солени кишчета с кашкавал, зелен лук и тиквички."

Необходими Продукти

  • За блата
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • брашно - 200 г бяло
  • краве масло - 150 г
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - към 7 с.л.
  • За плънката
  • тиквички - 300 г
  • копър - 3 средноголеми стръка
  • див лук - на вкус
  • топено сирене - 50 г
  • синьо сирене - 50 г
  • гауда - 50 г
  • кашкавал - 70 - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • животинска сметана - 100 мл /35 %/
  • бял пипер
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • мента - - 2 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Пресявате брашнотоо в по-дълбока купа и правите кладенче в средата. Слагате жълтъка и нарязвате кравето масло на кубчета.

Започвате да месите и когато стане ронливо тесто, прибавяте 6 лъжици вода.

Месите няколко минути - до получаване на стегнато и добре оформено тесто, което не се лепи по пръстите Ви. Ако тестото е лепкаво, прибавете малко брашно и помесете още малко. Прибирате полученото тесто в хладилника за 15 минути.

За плънката:

Настъргвате тиквичките и ги посолявате, след изтичането на водата от тях ги изцеждате и слагате в друга купа.

Към тях прибавяте 3-те яйца, пресния копър и останалите продукти. Бъркате до получаване на хомогенна смес, след което вадите тестото от хладилника, разточвате го с помощта на точилка и изрязвате с чаша кръгчета, които поставяте във хартиени формички за мъфини и съответно всяка формичка в тавичката за мъфини.

Уверявате се, че слагате еднакво количество от получената смес във формичките за вашите кишове.

Печете на предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.

Дозата е достатъчна за 30 мини пролетни кишчета с тиквички и див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: