Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Триполини със сметана и 3 вида сирена

Триполини със сметана и 3 вида сирена

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Триполини със сметана и 3 вида сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 300 г Триполини
  • спанак - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл течна
  • горгонзола - 50 г
  • ементал - 50 г
  • чедър - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 4 стръка
  • масло - 20 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горгонзолата, чедърът и ементалът се настъргват. В гореща вода със сол се сваряват триполините до ал денте - да са меки отвън, а сърцевината да е плътна. Отцежда се от водата.

Маслото се разтопява и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно. Доматите се попарват с гореща вода, топват се в студена вода, обелват се и се режат на парченца. Добавят се към лука. Всичко се готви около 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се виното, сместа къкри, докато се изпари наполовина, добавя се сметаната и трите вида сирене. Разбърква се до разтопяването на сирената и се сваля от котлона.

В отделен тиган се запържва спанакът в зехтин и се оставя да къкри, докато се сгъсти. Добавя се към сместа със сирената и се добавя към пастата. Разбърква се добре, поръсва се с черен пипер и нарязан на ситно магданоз и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Това ще да е нещо много вкусно.
16.05.2016 16:35