Картофена плескавица

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831323051
Картофена плескавица
Снимка: Марина
1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии стар
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, но не напълно. След като са готови, оставете ги да изстинат.

Картофите и кашкавалът се настъргват на едро ренде. Към тях се добавят 2-те яйца, хлябът, които стривате на трохи, копър, магданоз, черен пипер и къри.

Добавя се малко сол на вкус, ако е необходимо, но внимавайте, защото кашкавалът е достатъчно солен.

Всички продукти се омесват хубаво в тава, заглаждат се и се пекат в предварително загрята фурна до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Пропуснала съм и 1 глава лук да добавя. Реже се на ситно и се прибавя в сместа.
19.01.2016 20:54
1