Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавица»Плескавица с лют урнабес

Плескавица с лют урнабес

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Плескавица с лют урнабес
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Да извадят вилиците всички заклети почитатели на сръбската скара, защото тези плескавици са уникални"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г телешка
  • урнабес - 50 г
  • олио - за намазване на съда за печене
  • за лютия урнабес
  • сирене - 150 г
  • айвар - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лют пипер - 1/4 ч.л. червен
  • червен пипер - 1/4 ч.л. сладък
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте сиренето в купа. Добавете айвара.

Нарежете на ситно чесъна и го добавете. Прибавете подправките и олиото. Разбъркайте хубаво да се смесят добре съставките.

Разделете каймата на две части. Омесете всяка и я разплескайте хубаво и равномерно върху свежо фолио на тънък кръг.

В единия край поставете от урнабеса. Покрийте с другия край и оформете плоско кюфте.

Оформете така и другата част от каймата. Изпечете плескавиците във фурна на 200 градуса за около 15-20 мин или на скара с дървени въглища.

Плескавицата с лют урнабес е много вкусна.

Рецептата е адаптирана от Меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: