Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Гурманска Плескавица от Картофи

Гурманска Плескавица от Картофи

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Гурманска Плескавица от Картофи
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Салатка, сос, винце и любимите хора - това не сме го добавили към рецептата, защото се подразбира... Наздраве !"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • галета - за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сварете ги и ги намачкайте с преса за картофи на пюре. Оставете да се охлади.

През това време запържете ситно нарязания лук в малко олио. Когато омекне, добавете ситно накълцания чесън и запържете още минута.

Първо, добавете яйца към охладените варени картофи и разбъркайте добре, за да се смесят. След това добавете лука и подправките и още веднъж всичко разбъркайте добре.

Направете малки плескавици от получената смес, оваляйте ги в галета и запържете в умерено загрято олио.

Сервирайте картофените кюфтенца топли с любимата си салата или сос.

Да ви е сладко с Гурманската Плескавица от Картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: