Хляб с черни маслини

20/01/2016
"Хляб с черни маслини и дъх на романтична разходка из Средиземноморието "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 959
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • маслини - 150 г черни без костилка
  • мая - 20 г прясна + щипка захар
  • топла вода - 500 мл
  • брашно - 900 г бяло + за поръсване
  • сол - 2 ч.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малка купичка със захарта и малко вода. Оставя се да шупне.

Брашното се омесва със солта, водата и маята на меко тесто. Оставя се в намаслена тава да втаса около 2 часа, за да удвой обема си.

Маслините се нарязват на кръгчета.

Втасалото тесто се разделя на две топли и всяка от тях се премесва с маслините.

Поставят се в две намаслени и поръсени с брашно правоъгълни форми.

Намазват се отгоре с разбития жълтък и се пекат за около 30 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 22:03
Директно в любими...яла съм готова чабата, но вкъщи не съм месила с маслини- време е :)
0
0