Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки антрекот стек на скара

Телешки антрекот стек на скара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешки антрекот стек на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • коняк - 50 мл
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на 4 резена. Всяко парче се начуква, за да стане по-крехко, така че да стане по-тънко от половин сантиметър.

Всяко парче месо се натрива със сол и черен пипер. Конякът и зехтинът се смесват и с тази смес се намазва всяко парче месо от двете страни.

Оставят се за 1 час в хладилника и се пекат на скара, като се обръщат няколко пъти, докато се изпекат достатъчно добре. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Бих опитала с удуволтвие!
14.05.2016 11:57
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страшно вкусно е!
14.05.2016 11:56
1
К К
К К
Много интересно, дали има някой снимка да видя как изглежда!
13.05.2016 21:34