Свински стек на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински стек на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 стека
  • сланина - 1 парче
  • за маринатата
  • бира - 1 ч.ч. светла
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • лимони - 2 бр.
  • ябълки - 4 бр. зелени
  • лимони - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се начуква с чукче и се оставя настрана. Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Лукът и чесънът се скълцват. Лимоните се изстискват.

В дълбока купа се редят един по един стековете, като се поръсва с всички твърди продукти и се полива с течните съставки. Съдът се запечатва с фолио и се слага в хладилника за 3 часа.

През това време периодично се разклаща. Маринованите пържоли се изтръскват от марината и се пекат на намазнена със сланина скара от двете страни. По желание стековете могат да се поднесат с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: