Печени чушки с яйца

Печени чушки с яйца
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусна и лесна рецепта от нашиата читателка Ирина Андреева. Благодарим Ирина, че ни върна в детсвото с тази прекрасна рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр. червени
  • чушки - 5 бр. зелени
  • люти чушки - 2 бр.
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 100 г
  • сирене - 100 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат, белят и почистват от дръжките и семките.

Нарязват се на дребни парчета. Лютите чушки се режат на много ситно. Може да ги пропуснете, ако не обичате пикантен вкус.

Маслото се загрява в голям тиган и се задушават лютите чушлета. Добавят се печените чушки и леко се запържват.

Счупените яйца се изсипват внимателно, колкото да се смесят с чушките, но да не се прекалява.

Целта е яйцата да не се разбиват и да станат на трохи. Когато започнат да се запичат отдолу, те се овкусяват със сол, черен и червен пипер.

Натрошава се сиренето и се разбърква, като се обръщат части от ястието като начупен омлет.

След като бърканите яйца са вече напълно изпечени, се отстранява от огъня.

Печените чушки с яйца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Ооо много хубава манджичка.
23.02.2023 20:54
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Страхотна и бърза рецепта. Много я обичаме. Единствената разлика е че аз не слагам люти чушки.
10.04.2016 10:15
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
И ние с питка я ядем вкъщи :) Иначе чара и някак се губи и вкуса :)
21.01.2016 11:45
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Много обичам такава манджичка,особено лятото,когато има пресни чушки в градината.Ако има и топла питка, мммм-направо се размечтах!!!
21.01.2016 10:50
1